معرفی نامه اداری چیست و چه انواعی دارد؟
زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه
یکی از انواع نامههای مرسوم اداری، معرفی نامه است. اگر تا به حال برای انجام یک کار اداری اقدام کرده باشید حتما با این موضوع مواجه شدهاید که برای انجام یک کار مجبور شوید به چندین سازمان مراجعه کنید. در واقع بوروکراسی اداری از یک سو و پیچیدگی و تخصصی شدن کارها از سوی دیگر، باعث شده تا شما مجبور به مراجعه به چندین سازمان یا واحد سازمانی شوید. از آنجایی که ارتباط با سازمانها نیز باید به طور رسمی و مکتوب باشد نیازمند استفاده از نامه اداری خواهید بود. در این حالت سازمانها و واحدهای سازمانی برای ارجاع کار شما به یک سازمان یا واحد دیگر از یک معرفی نامه اداری استفاده میکنند. در این مقاله به تعریف معرفی نامه اداری و انواع آن پرداخته و نمونهای از هر کدام را برای شما میآوریم.
معرفی نامه اداری چیست؟
همانطور که میدانید نامه اداری ابزاری برای مکاتبات رسمی میان سازمانها و افراد با یکدیگر است. نامههای اداری با توجه به موضوع یا کارکرد آنها به انواع مختلفی تقسیم میشوند. یکی از این انواع، “معرفی نامه اداری” یا “نامه معرفی” است. از معرفینامههای اداری معمولاً زمانی استفاده میشود که بخواهیم فردی را به طور رسمی به یک سازمان یا افراد دیگر معرفی کنیم. بنابراین، “معرفینامه اداری” نامهایست که معمولاً هدف از آن معرفی یک شخص به طور رسمی به یک سازمان یا افراد دیگر برای به انجام رساندن امری خاص است. چنین نامهای، همانطور که در تعریف لغتنامه دهخدا نیز آورده شده، باید “شامل نام و نشان و مشخصات شخص” و هدف از معرفی وی باشد.
پیش از اینکه به توصیف انواع “معرفینامه اداری” بپردازیم، لازم است این نکته را به شما یادآوری کنیم که نباید معرفینامه اداری را با “معرفینامه شخصی” یا “توصیهنامه” اشتباه بگیرید. معرفینامه شخصی یا توصیهنامه که در زبان انگلیسی letter of recommendation نامیده میشود، نامهایست که توسط شخصی نوشته میشود تا شایستگیهای شغلی یا عملکرد تحصیلی یک فرد را تایید کند. این نوع نامهها معمولاً برای مدیر یک سازمان یا مسئول پذیرش یک دانشگاه ارسال میشود تا به تصمیم آنها برای استخدام یک فرد یا جذب یک دانشجو کمک کند. اما معرفینامه اداری وظیفهای برای صحبت از مهارتها و توانمندیهای شما ندارند و تنها پیرو درخواست شما، مشخصات شما را برای انجام کاری خاص به یک واحد یا سازمان دیگر ارسال میکند.
انواع نامه معرفی کدام است؟
کارکرد “نامههای معرفی” اساساً مشابه یکدیگر است. اما میتوان آنها را بر اساس موضوع معرفی و گیرنده به انواع مختلفی تقسیم کرد. از لحاظ گیرنده، معرفینامههای اداری به 3 دسته “معرفینامه به سازمان، معرفینامه به واحد و معرفینامه به فرد” تقسیم میشود. بنابراین معرفینامهها از نظر گیرنده به اداری و غیراداری تقسیم شده و از نظر موضوع نیز میتواند انواع متعدد و نامحدودی داشته باشند. برخی از این انواع عبارتند از: معرفی نامه برای اخذ گواهینامه رانندگی، معرفینامه برای اخذ وام، معرفینامه نماینده رسمی و قانونی، معرفینامه انتقال دانشجو، نامه معرفی امضاء و …
در ادامه تعدادی از نمونه معرفینامههای مرسوم اداری همراه با دانلود رایگان آنها قرار داده شدهاند.
معرفی نامه انتقال دانشجو
نامه برای معرفی امضاء
گواهی اشتغال جهت معرفی به بانک
نامه معرفی نماینده رسمی و قانونی
معرفی نامه درخواست دسته چک
سوالات متداول مشتریان
۱- معرفی نامه اداری چیست؟
“معرفی نامه اداری” یا “نامه معرفی”، نامهایست که معمولاً هدف از آن معرفی یک شخص به طور رسمی به یک سازمان یا افراد دیگر برای به انجام رساندن امری خاص است. چنین نامهای باید شامل نام و مشخصات شخص و هدف از معرفی وی باشد.
۲- معرفی نامه اداری چه تفاوتی با معرفی نامه شخصی دارد؟
معرفینامه شخصی یا توصیهنامه که در زبان انگلیسی letter of recommendation نامیده میشود با معرفینامه اداری متفاوت است و نامهایست که توسط شخصی نوشته میشود تا شایستگیهای شغلی یا عملکرد تحصیلی یک فرد را تایید کند.
۳- انواع نامه معرفی کدام است؟
معرفینامهها از نظر موضوع میتوانند انواع متعددی داشته باشند. از جمله: معرفی نامه برای اخذ گواهینامه رانندگی، معرفینامه برای اخذ وام، معرفینامه نماینده رسمی و قانونی، معرفینامه انتقال دانشجو، نامه معرفی امضاء و …