در سامانه بهرهگیری از قوانین طلایی تئومندل، برای طراحی واسط کاربر بسیار مهم است که شامل موارد زیر است.
- واگذاری کنترل به کاربر
- کاهش بار حافظه کاربر
- سازگار کردن رابط
۱- اعطای کنترل به کاربر:
در موارد بسیاری ممکن است طراح برای آسان کردن پیادهسازی رابط، قیدوبندها و محدودیتها را معرفی کند و امکان دارد حاصل کار رابطی باشد که ساختن آن آسان بوده ولی کاربردش ناامیدکننده است. مندل برخی اصول طراحی که به کاربر امکان کنترل میدهند را تعریف میکند:
- ایجاد تعامل انعطافپذیر
- امکان ایجاد وقفه و خنثیسازی در تعامل کاربر
- کارآمد ساختن تعامل همراه با پیشرفت سطوح مهارتی و امکان سفارشی کردن آن
- مخفی کردن موارد فنی داخلی از کاربران عادی
- طراحی تعامل مستقیم با اشیایی که روی صفحهنمایش ظاهر میشوند
۲- کاهش بار حافظه کاربر:
تا هراندازه میتوان، میبایست از بار حافظه کاربر کاسته شود، هر چه الزام کاربر در حفظیات بیشتر باشد، میزان خطای او در تعامل با سیستم بیشتر خواهد بود.
مندل، اصول طراحی که رابط را قادر به کاهش بار حافظه کاربر میسازد چنین تعریف میکند:
- کاهش بار در حافظهی کوتاهمدت
- ایجاد پیش گزیدههای معنیدار
- تعیین میانبرهایی که شهودی هستند
- طرح بصری رابط باید بر اساس استعارهی جهانی واقعی باشد
- آشکارسازی اطلاعات به شیوهای تدریجی
۳- سازگار کردن رابط:
در بحث سازگار سازی رابط، شیوهی ارائه و کسب اطلاعات کاربر باید ثابت باشد. این بدان معناست که تمامی اطلاعات بصری طبق یک استاندارد طراحی ساماندهی میشوند که در تمامی نمایشهای صفحهی نمایش رعایت میگردد. مکانیسمهای ورودی به یک مجموعهی محدود ختم میشوند که همواره در سراسر برنامهی کاربردی و مکانیسمهای گذر از یک عمل به عمل دیگر بهطور پیوسته تعیینشده و پیاده میگردند.
حفظ ثبات در خانوادهی برنامههای کاربردی، این بدین معناست که اگر مدلهای پیشین انتظاراتی را در کاربر به وجود آوردهاند تا زمانی که دلیل قانعکنندهای ندارید از انجام تغییرات خودداری کنید.
شیوهی ارائه و کسب اطلاعات کاربر باید ثابت باشد. این بدان معناست که تمامی اطلاعات بصری طبق یک استاندارد طراحی ساماندهی میشوند که در تمامی نمایشهای صفحهی نمایش رعایت میگردد. مکانیسمهای ورودی به یک مجموعهی محدود ختم میشوند که همواره در سراسر برنامهی کاربردی و مکانیسمهای گذر از یک عمل به عمل دیگر بهطور پیوسته تعیینشده و پیاده میگردند.
فرایند کلی طراحی رابط کاربر، با ایجاد مدلهای مختلف کارکرد سیستم آغاز میگردد. سپس وظایف انسانی و کامپیوتری لازم برای تحقق کارکرد سیستم توصیف میشوند، موضوعات طراحی که در تمام طراحیهای رابط کاربرد دارند مدنظر قرار میگیرند، برای الگوسازی و پیادهسازی نهایی مدل طراحی، ابزارهایی بکار میروند و نتیجه از لحاظ کیفی ارزیابی میگردد.
در حین طراحی رابط کاربر، چهار مسئله معمول طراحی تقریباً همیشه سطحی تلقی میشوند:
- زمان پاسخگویی سیستم
- تسهیلات کمکی کاربر
- خطا گردانی اطلاعات
- برچسبگذاری فرمان